Ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia, la o zi după ce acordul privind ieșirea Marii Britanii din UE a fost aprobat de guvernul britanic.

El a luat această decizie chiar în semn de protest față de acest acord, scrie Libertatea.

„Regret să anunţ că, după reuniunea guvernului de ieri (miercuri – n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie să demisionez”, a postat pe Twitter Dominic Raab.

Raab a spus că planul Theresei May ameninţă integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat că aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relaţii, care vor prejudicia grav a doua fază a negocierilor.

De partea cealaltă, Theresa May susține că acordul este „cel mai bun” pe care îl putea negocia.

„Proiectul de acord a fost cel mai bun pe care îl puteam negocia. Decizia colectivă a cabinetului a fost că acordul trebuie sprijinit de guvernul britanic”, a anunțat Theresa May, miercuri seară, într-o declarație de presă, potrivit BBC.
 
Marea Britanie și UE au ajuns marți la un proiect de acord în privința Brexit. Documentul a fost agreat de cele două părți la nivel tehnic, după mai multe discuții intense care au avut loc săptămâna această.
 
ppDupă o întâlnire care s-a întins pe durata a mai multor ore, cabinetul britanic a aprobat acordul de Brexit cu UE.