Jiajia Haicheng îl îngrijește pe tatăl său care a rămas paraplegic după un accident rutier. Povestea fetiței de șase ani care își îngrijește tatăl paralizat a emoționat lumea întreagă după ce a fost făcută publică de presa din China.

Tian Haicheng din comitatul Haiyuan, Regiunea Autonomă Hui din Ningxia a rămas paraplegic după un accident de maşină în urmă cu doi ani, iar soţia lui l-a părăsit luându-l cu ea şi pe băiatul lor.

Situaţia l-a adus în pragul disperării pe Tian, care a încercat chiar să se sinucidă, dar singura care a rămas lângă el și îl îngrijește este fetița lui de șase ani, Jiajia.

Presa locală a publicat povestea acestei familii, însoţită de videoclipuri în care fetiţa este văzută dându-i de mâncare tatălui său, împingând scaunul cu rotile, îmbrăcându-l sau ajutându-l să facă exerciţii pentru braţe. „Boala este îngrozitoare, dar cât timp voi trăi voi continua să lupt”, a declarat Tian televiziunii locale.

Mii de chinezi s-au înduioșat la vederea imaginilor și au făcut donații pentru ca familia să poată să trăiască mai bine după ce au urmărit online viaţa lor de zi cu zi. Contul familiei are aproape jumătate de milion de followeri pe platforma sa de difuzări online.

Transmisiile prin internet sunt foarte populare în China şi, potrivit agenţiei de consultanţă Deloitte, veniturile generate de acestea în actualul an vor ajunge la 4,4 miliarde de dolari, cu 32 % mai mult decât în 2017, scrie Agerpres.