Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi seara, la Bruxelles, alături de alţi lideri europeni, la un dineu de lucru organizat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au declarat surse din cadrul Alianţei.

Potrivit surselor citate, discuţia a vizat agenda NATO şi aspecte legate de securitatea actuală europeană şi internaţională, notează AGERPRES.

La discuţii au participat şi premierul britanic Theresa May, precum şi premierii Olandei, Danemarcei şi Belgiei.

Întâlnirea nu figura pe agenda şefilor de stat şi până în acest moment nu avem detalii despre tema discuţiilor purtate. Ştim doar că astăzi Theresa May urmează să se întâlnească şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un efort de intensificare a discuţiilor pentru a ajunge la un acord pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Săptămâna viitoare, preşedintele Klaus Iohannis va participa la recepţia oferită de Prinţul Charles cu ocazia împlinirii a 70 de ani. În cadrul aceleiaşi vizite, şeful statului va avea din nou o întâlnire cu premierul britanic Theresa May, anunţată, recent. Cei doi vor vorbi despre relația bilaterală şi stadiul negocierilor privind Brexit, în condiţiile în care ţara noastră are o comunitate mare de români ce munesc în Marea Britanie.