Două italience au fost câştigătoarele celei de-a doua ediţii a Competiţiei Mondiale de Tiramisú care s-a desfăşurat la Treviso (nord-est), oraşul care revendică paternitatea acestui desert şi la care au participat concurenţi din Europa, Canada, Brazilia, Rusia, Japonia şi China, relatează miercuri EFE

Participanţii au concurat la două categorii: varianta originală şi reţetă creativă, scrie agerpres.ro.

La categoria originală premiul a fost câştigat de italianca Diletta Scandiuzzi, în vârstă de 34 de ani, au informat organizatorii pe site-ul concursului. Reţeta originală a acestui desert, care se prepară la rece fără să aibă nevoie de cuptor, este pe bază de mascarpone, ouă, pişcoturi, zahăr, cafea şi cacao.

Francesca Piovesana, 44 de ani, a fost câştigătoare la categoria creativă, adăugând la reţeta tradiţională ingrediente ca ghimbir şi scorţişoară.

Cupa Mondială de Tiramisú a fost înfiinţată de italianul Francesco Redi şi a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie la care au participat 60 de concurenţi din toată Europa, precum şi din Canada, Brazilia, Rusia, Japonia şi China sau Etiopia, potrivit organizatorilor.

Competiţia internaţională este copatronată de autorităţile locale şi de companii din domeniul alimentaţiei din Veneto, în efortul de a promova turismul în regiune.