Ştiind prea bine că, dacă muntele nu vine la Mahomed, atunci ultimul profet al Islamului merge la munte, ruşii vor paraşuta biserici peste turmele cu kalaşnikovuri, laolaltă cu sfinţiile aferente. Găselniţa născu în luminatele minţi ale trupelor aeropurtate din Rusia, iar principalul lor duhovnic, protoiereul Mihail Vasiliev, a argumentat că o seamă de servicii divine - de care au imperioasă nevoie soldaţii Kremlinului - sunt de neconceput în lipsa inventarului de rigoare. De unde şi ideea de a coborî sfintele lăcaşe, cu clerici cu tot, direct cu hârzobul din cer. Preotul-paraşutist, însă, n-a precizat ce se va întâmpla dacă sutanele pravoslavnice vor ateriza în mijlocul unor reprezentanţi ai altor confesiuni.

Preoții din cadrul trupelor aeropurtate ale Armatei ruse se vor antrena din martie 2019 cum să asambleze bisericile aeropurtate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit trupelor aeropurtate din Rusia, deocamdată aceasta este prima biserică de acest fel din lume. Preoții vor învăța cum să cupleze parașutele şi să pregătească biserica pentru a fi transportată şi, apoi, paraşutată din avion.

Alături de militarii trupelor aeropurtate, preoții vor sări, și ei, cu parașuta, iar ulterior vor asambla biserica.

La exercițiile militare ale trupelor aeropurtate din martie anul viitor vor participa 10 preoți afiliați armatei ruse. Unii dintre ei sunt parașutiști experimentați, având și până la 500 de sărituri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica zburătoare este formată din două corturi care se unesc pe o platformă de transport, aceasta mai conține și câteva lăzi cu inventar bisericesc.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, în 2011, peste 90% dintre militarii trupelor aeropurtate s-au declarat creştin ortodoxcşi.