Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. La ședință au mai participat reprezentanți ai Biroului politici de reintegrare, precum și ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Discuțiile s-au axat pe marginea ultimelor evoluții înregistrate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, printre care: asigurarea liberii circulații a elevilor și profesorilor din cadrul școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, cooperarea în domeniul telecomunicațiilor, accesul fermierilor la terenurile agricole, realizarea mecanismului privind accederea autovehiculelor din regiunea transnistreană cu numere de înmatriculare neutre în traficul rutier internațional.

Referindu-se la subiectul privind accesul fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, Cristina Lesnic a subliniat faptul că Biroul politici de reintegrare continuă să se implice activ în vederea asigurării și respectării drepturilor de proprietate a fermierilor, fiind des organizate vizite de lucru în această localitate.

În contextul mecanismului de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, s-a abordat un spectru larg de detalii ce țin de funcționalitatea mecanismului și alte aspecte relevante.

Totodată, interlocutorii au discutat despre reuniunea ordinară a Consiliului de Miniștri al OSCE, preconizată pentru luna decembrie curent.

La final, cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea în continuarea dialogului și au reiterat necesitatea continuării întreprinderii acțiunilor pozitive în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.