Agenții ruși aplică o altă tactică pentru a influența alegerile parțiale din SUA. De această dată, rușii distribuie informații contradictorii pentru a destabiliza alegătorii americani.

Despre aceasta scrie Reuters, care a analizat comportamentul boților ruși pe Facebook, Twitter, Reddit și pe alte platforme.

De această dată, rușii au început să folosească o tactică mai subtilă, care le-a permis să treacă toate filtrele și softurile rețelelor de socializare. Experții din cadrul companiilor care administrează rețelele de socializare și specialiști din cadrul structurilor de stat americane au constatat că agenții ruși au încercat să-și ascundă toate urmele.

Rușii nu stau pe loc și au luat în considerare atenția deosebită din partea structurilor statului american”, a declarat Graham Brookie, șeful laboratorului de expertiză legală informațională din cadrul Atlantic Council.

Serviciile speciale americane susțin că în timpul campaniei prezidențiale din 2016, rușii au folosit tactica distribuirii informațiilor false și denigratoare pentru a-l ajuta pe Donald Trump.

Moscova a respins toate acuzațiile în adresa sa și a spus că nu are nici o impliicare în alegerile din SUA.