Presa de peste hotare a dat publicității primele detalii despre persoanele arestate în Franța, bănuite că au planificat asasinarea președintelui Emmanuel Macron.

Astfel, potrivit Bloomberg, cele 6 persoane reținute de forșele de securitate din Hexagon sunt 5 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani.

De asemenea, publicația precizează că nu ar fi prima dată când Macron este ținta unui atac planificat. Anul trecut, un activist de dreapta a fost arestat înainte de parada din 14 iulie, fiind bănuit că a planificat uciderea președintelui francez, a raportat AFP.

Direcția Generală de Securitate Internă (DGSI) a Franței a arestat șase persoane suspectate că planificau o acțiune violentă împotriva lui Emmanuel Macron.

Marți dimineață au avut loc șase arestări legate de o investigație privitoare la o tentativă de asasinat împotriva președintelui Macron O anchetă a fost lansată în acest sens, vizând acțiunile violente dar descrise ca fiind "imprecise" și "nedefinite", scrie nsnews.com.

În cadrul unei operațiuni desfășurate de Direcția Generală de Securitate Internă (DGSI), cele șase persoane au fost arestate în trei regiuni diferite ale Franței, mai exact în Alpi, Bretania și în apropierea graniței cu Belgia. O investigație preliminară pentru „conspirație criminală" a fost lansată de parchetul de la Paris, a spus sursa citată.

Persoanele arestate sunt, probabil, membre ale unei organizații de extremă-dreapta, așa cum a aflat AFP dintr-o sursă apropiată investigației.

Într-un interviu publicat duminică, Emmanuel Macron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de mişcările de extremă dreapta din Europa, subliniind că reacţia slabă din anii ’30 a fost cea care a deschis calea către ascensiunea lui Hitler în Germania şi a lui Mussolini în Italia.