Asteroidul Oumuamua captivează în continuare oamenii de știință, chiar dacă a trecut un an de când s-a apropiat de Pământ.

Asteroidul în formă de țigară reprezintă în continuare un mister pentru oamenii de știință. Acum, cercetătorii de la Universitatea Harvard susțin că acesta ar putea fi o navă extraterestră trimisă să studieze planeta noastră, scrie Libertatea.

Shmuel Bialy și Abraham Loeb, oameni de știință în cadrul Universității Harvard, susțin că asteroidul ar putea avea „origini artificiale”, scrie Metro.

„Oumuamua ar putea fi o navă complet operațională trimisă intenționat către Pământ de o civilizație extraterestră”, susțin specialiștii.

Ei arată că asteroidul misterios a trecut cu viteză pe lângă Pământ și a înconjurat Soarele. Agenția Spațială Americană (NASA) susține că nu a mai văzut un obiect natural cu „proporții atât de extreme” în sistemul nostru solar.

Oamenii de știință arată că asteroidul ar fi putut să fie propulsat de de 'presiunea radiației solare' și s-ar fi putut apropia de planeta noastră pentru a o „investiga”.