Peste 86% dintre cele mai influente companii rusești au frică de potențiale noi sancțiuni din partea Statelor Unite.

În același timp, doar 14 la sută dintre companiile rusești spun că nu le este frică de noi sancțiuni din partea SUA. Aceste rezultate au fost obținute în urma unui studiu realizat la comanda RBC.

În același timp, 35% dintre respondenți au declarat că afacerile lor vor fi afectate de de noi sancțiuni din partea SUA. Alte 34% dintre respondenți spun că le este frică de instabilitatea pe piața financiară și de scăderea rublei.

Potrivit sondajului, 97% dintre respondenți au spus că urmăresc cu atenție toate știrile care vin din partea Congresului și a Senatului american, și doar 3% spun că nu urmăresc aceste știri.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1015 companii din diverse sectoaqre ale economiei de la industria grea la cea ușoară, IT și media.

SUA au impus sancțiuni contra Rusiei în anul 2014 după anexarea peninsulei Crimeea. A urmat un nou pachet pentru dezlănțuirea conflictului din Donbas.

Ultimul pachet de sancțiuni a fost impus la sfârșitul lunii august și vizează atacul din Salisbury asupra lui Serghei a Iuliei Skripal.