Cele mai poluate orașe din Europa sunt în Macedonia: Tetovo și Skopje, cu indici de poluare de peste 97, respectiv 83. Între primele 10 cele mai poluate orașe europene intră și capitala României, București.

Tetovo, orașul aflat la poalele munților Shar din Macedonia, ocupă prima poziție în clasamentul celor mai poluate orașe, cu o industrie care se bazează pe extracția cărbunelui. Alte surse de poluare sunt încălzirea în gospodărie și emisiile autovehiculelor vechi, scrie wall-street.ro.

ONG-urile locale din Skopje avertizează că poluarea din oraș este peste medie în 269 de zile din an și cer autorităților locale o serie de măsuri pentru a îmbunătăți calitatea aerului pe termen lung.

Podiumul este ocupat de orașul Napoli din Italia, cu un scor similar cu orașul macedonean, de 83 de puncte. Italia mai are în top 20 încă trei orașe: Turin, Roma și Milano, cu indici de poluare de 74, 67 și 63 de puncte.

București și Timișoara din Românie intră în clasamentul celor mai poluate orașe, ocupând pozițiile 6 și 18, cu indici de poluare de 72, respectiv 62 de puncte.

Cele mai putin poluate orase sunt Reykjavik, din Islanda (13 puncte), Helsinki, din Finlanda, Zurich, din Elvetia, Munchen din Germania, Viena din Austria si Edinburgh din Marea Britanie.

Sursa: numbeo.com

Sursa: numbeo.com