Preşedintele Donald Trump a anunţat că guvernul american investighează posibile încălcări ale regulamentelor antitrust comise de giganţi hi-tech precum Amazon, Facebook şi compania-mamă a Google, Alphabet, potrivit CNBC.

În cadrul unui interviu cu publicaţia Axios, Trump a declarat că „nu încearcă să rănească” giganţii hi-tech din SUA dar ia în considerare posibile acţiuni.

„Ne uităm foarte serios (n.red: la regulile cu privire la concurenţa neloială)”, spune Trump. „Uite, asta nu înseamnă că o îi amendăm, dar cu siguranţă investigăm şi cred că mulţi oameni se gândesc la asta, îmi imaginez”.

Trump a adăugat că şi alţii au încercat să pornească astfel de acţiuni împotriva companiilor hi-tech însă o „administraţie anterioară” a oprit demersurile. „Vorbeau despre asta deja în urmă cu câţiva ani. Ştii că vorbeau de fapt despre acel subiect – monopolul”.

Preşedintele a atacat în mod repetat compania Amazon, susţinând fără dovezi că livrările efectuate de Serviciul Poştal din SUA pentru comenzile Amazon, duc la pierderi pentru Serviciul Poştal.

Trump a fost de asemenea şi un critic vocal al lui CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, care deţine The Washington Post.

sursa: businessmagazin.ro