Profesorul de muzică Marston Riley, 64 de ani, a fost arestat, vineri, sub acuzația de abuz asupra unui minor și provocare de răni corporale după ce s-a bătut cu un elev în sala de curs de la Maywood Academy High School din California.

Atacul a fost filmat de ceilalți elevi prezenți în clasă. Altercația dintre cei doi ar fi pornit după ce profesorul l-a atenționat pe elev că nu poartă uniformă, deși în filmuleț studenții par să fie îmbrăcați fără să țină cont de vreun cod vestimentar, potrivit dailymail.co.uk, scrie libertatea.ro.

Elevul a ripostat la cele spuse de profesor și a făcut comentarii rasiste, aruncând spre el o minge de basketball. După mai multe injurii, profesorul a cedat și l-a luat la bătaie pe minor. Nici elevul nu s-a lăsat, fiind filmat și el în timp ce îi aruncă bărbatului câțiva pumni.

Unul dintre elevii prezenți la bătaie a spus că vina le aparține amândurora. Desigur, sunt unele voci care spun că este doar vina profesorului.

Marston Riley a fost luat imediat după incident în custodia poliției. Școala nu a luat deocamdată nicio măsură în ceea ce privește această situație, dar a transmis că un consilier va sta la dispoziția părinților și elevilor.