Un tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri a fost desfăşurat în centrul oraşului Cluj-Napoca de tinerii liberali. Acţiunea face parte din “Caravana Tricolorul”, care îşi propune să ducă steagul la Alba Iulia, de 1 decembrie, unde va fi arborat.

Prim-vicepreşedintele TNL, Bogdan Pivariu, a declarat, duminică, presei, că, în urmă cu 100 de ani, înaintaşii liberali, alături de familia regală şi partidul lui Iuliu Maniu au contribuit decisiv la Marea Unire, scrie mediafax.ro.

“Tineretul Naţional Liberal (TNL) marchează Anul Centenarului prin proiectul , prin care am dorit să unim, simbolic, toate judeţele României prin desfăşurarea în marile oraşe a unui tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri. Caravana a început în 18 septembrie în Mehedinţi, iar steagul va ajunge la 1 decembrie la Alba Iulia, unde va fi arborat. Acum 100 de ani, înaintaşii noştri liberali, alături de familia regală şi partidul lui Iuliu Maniu, au contribuit decisiv la Marea Unire. La 100 de ani după unire, noi facem apel la unitate”, a spus Pivariu.

Preşedintele TNL Cluj, Maria Forna, a declarat la rândul său că tricolorul a fost desfăşurat în faţa Monumentului Memorandiştilor şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul celor două momente fiind intonate Imnul Naţional şi cântate mai multe cântece patriotice.

“Am fost gazdele tricolorului care a cutreierat oraşele României şi ne bucurăm că am putut realiza acest eveniment la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, făcută cu mare trudă de înaintaşii noştri”, a spus Forna.

Tricolorul TNL va ajunge la Alba Iulia în 25 noiembrie.