O mare de flori roşii de mac a început să acopere piaţa Piaţa Regală (Koenigsplatz) din oraşul german Munchen înainte de aniversarea a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, la 11 noiembrie, informează DPA. Florile roşii cu înălţimea de un metru, realizate din mătase artificială, sunt montate de voluntari, asistaţi de artistul Walter Kuhn.

Când va fi încheiat, aranjamentul artistic sub forma unui câmp de maci va cuprinde 3.000 de flori. Kuhn, care s-a născut în 1946, la un an după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, intenţionează să ridice şi un pavilion pe ai căror pereţi exteriori vor fi inscripţionate cuvintele ''Never Again'' (''Nu din nou''), scrise în mai multe limbi. La difuzoarele de mici dimensiuni, ce vor fi amplasate în interiorul pavilionului, vor putea fi ascultate discursuri. Instalaţia va fi inaugurată oficial la 11 noiembrie şi va fi expusă până la 2 decembrie, scrie dcsnews.ro.

Macul roşu este un simbol utilizat în Marea Britanie şi Commonwealth pentru marcarea armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor în Primul Război Mondial. Într-un gest similar de comemorare, o mare de 888.246 de maci roşii din ceramică - fiecare reprezentând câte un militar din teritoriile britanice care şi-a pierdut viaţa în Război - a înconjurat Turnul Londrei în 2014 pentru a marca izbucnirea Primului Război Mondial.

Aranjamentul denumit 'Blood Swept Lands and Seas of Red' (Pământuri spălate cu sânge şi mări însângerate), al artistului plastic Paul Cummins, a fost format din mii de maci ceramici aranjaţi în aşa fel încât să pară că ar cădea pe pereţii turnului până în şanţul înconjurător.