Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că ''ştirile false'' din media provoacă ''violenţa'' în Statele Unite, la mai puţin de o săptămână de la atacul sângeros comis la o sinagogă din Pittsburgh, statul Pennsylvania, cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA, relatează AFP.

"Voi generaţi violenţa cu întrebările voastre", a răspuns Trump unui jurnalist care l-a întrebat dacă retorica sa ar fi putut contribui la climatul actual din Statele Unite, scrie Agerpres.ro.

"Numeroşi jurnalişti generează violenţa prin faptul că nu scriu adevărul (...) Ştirile false generează violenţa", a adăugat el într-o intervenţie făcută de la Casa Albă, înainte de a pleca la o reuniune de campanie în Virginia de Vest.

"Dacă mass-media scriau într-un mod imparţial şi exact, ar fi existat mult mai puţină violenţă în ţara noastră", a spus el.

Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite acuză în mod constant ceee ce numeşte "ştirile false din mass-media" de faptul că sunt "inamicii poporului".

"Există o mare nemulţumire în ţara noastră legată de tratarea greşită şi deseori incorectă a informaţiilor", declara el la sfârşitul lunii octombrie.