Conflictul dintre americani și ruși a dus la o decizie a unui minister rus a reușit să ducă animozitatea la absurd.

Recent, acesta a anulat lansarea unui film, în care militarii americani îl salvează pe președintele rus și împiedică declanșarea celui de al treilea război mondial, scrie playtech.ro.

Filmul cu pricina este unul hollywoodian, numit „Hunter Killer”, în care joacă, printre alții, Gerard Butler și Gary Oldman. Firul narativ al peliculei urmărește intriga în care șeful statului este ținut prizonier de un grup de teroriști ruși conduși de ministrul Apărării.

În același timp, este expusă povestea unui comandant de submarin american fără experiență care este obligat să facă echipă cu o unitate a Navy Seals pentru a-l ajuta pe președinte.

Teroriștii pregătesc o lovitură de stat și amenință că declanșează un al treilea război mondial, până când, ce să vezi, americanii îl salvează pe președinte.

Cu toate acestea, ministerul Culturii din Rusia spune că a interzis difuzarea filmului din cauza unor motive administrative. Rușii susțin că firma de distribuție nu a furnizat la timp copia filmului la calitatea necesară vizionării la cinemateca de stat Gosfilmofond.

Povestea filmului buclucaș nu se oprește însă aici. În septembrie a avut probleme și în Ucraina, unde a fost deja blocat din cauza unei legi recente. Prevederea presupune interzicerea filmelor care glorifică armata rusă, decizie luată în contextul tensiunilor ruso-ucrainene.