„Salamul de Sibiu" a fost inclus de Comisia Europeană în registrul produselor "Indicație Geografică Protejată" în 2016, are, din 1 noiembrie 2018, și o Zi națională!

Potrivit Reprezentanței Uniunii Europene în România, produsul va fi promovat în România, Spania şi Italia, timp de trei ani, cu ajutorul unei finanțări din bugetul agricol al UE, obţinute de Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu.

Momentan promovarea va fi făcută în Italia și Spania. Cele 6 companii care produc Salamul de Sibiu promit că gustul este același ca acum 100 de ani, potrivit TVR.

Specialiștii în artă culinară susțin că Salamul de Sibiu poate fi folosit în sute de preparate.

Un kilogram de Salam de Sibiu poate costa și 90 de lei, însă străinii par să fie încântați de gustul produsului din carne de porc şi din slănină tare.

În ultimii ani, Salamul de Sibiu a început să fie promovat și în afara Uniunii Europene, însă fabricile nu pot fi trase la răspundere că nu respectă rețeta originală.