Edmund Zagorski, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat la moarte încă din 1984, pentru uciderea a doi bărbați: John Dotson, 35 de ani, și Jimmy Porter, 32 de ani, a anunțat mirror.co.uk.

Edmund Zagorski era atunci, în 1984, un dealer de droguri, care, când a văzut că noii lui clienți aveau mulți bani asupra lor, i-a convins să meargă într-un loc ferit, unde i-a împușcat și le-a tăiat gâtul amândurora, scrie Libertatea.

Execuția lui s-a mânat 34 de ani. Conform legii din SUA, orice condamnat la moarte poate alege metoda prin care să fie executat (injecția letală sau scaunul electric) și își poate alege un ultim meniu, dar care să nu coste mai mult de 20 de dolari.

Edmund Zagorski, care urmează să fie executat în această seară, a ales să fie executat cu scaunul electric, fiindcă, susține el, moare instantaneu, nu se chinuie cum o fac cei care aleg injecția.

 Avocatul lui a spus că Zagorski a ales 15-30 de secunde de durere, decât să se chinuie 15-18 minute, cât o fac cei care ales injecția letală.

La ultimul meniu, el n-a cerut vreo friptură în sânge sau o pizza, cele mai solicitate meniuri, ci a cerut codițe de porc!