O companie chineză, Rouyu Technology, a lansat, miercuri, FlexPai, primul smartphone cu ecran flexibil. Acesta este primul dispozitiv de acest fel și le-a luat-o înainte unor giganți precum Samsung, Huawei, Xiaomi sau Lenovo, care vorbesc despre astfel de dispozitive de mai muţi ani, scrie Mediafax.

Noul martphone, care poate fi făcut telefon sau tabletă, în funcție de preferințele utilizatorului are un preț foarte ridicat.

FlexPai are un display cu diagonală de 7,8' pe format 4:3, și seamănă cu un iPad Mini, iar atunci când se pliază devine un telefon cu diagonală de 4'. Grosimea lui este de 7,6mm, iar după pliere este de 15,2mm. Cele două părţi pliabile nu sunt egale însă, una dintre ele fiind gazda mai multor componente electronice, printre care şi camerele foto.

Atunci când este folosit în modul „telefon', FlexPai afişează aplicaţia pe partea la care telefonul se uită direct, cealaltă parte afişând doar wallpaper-ul. Există şi un mod de utilizare care poate afişa lucruri diferite pe fiecare parte.