Incidentul a avut loc în Uspenskoye, Rusia, în timpul unei reprezentanții date de Circul de Stat „Big Moscow”. Leul a țâșnit din mâinile dresorului lui și s-a repezit prin plasa de siguranță la o fetiță.

Ksenia a fost sfâșiată de animalul sălbatic și transportată de urgență la spital. Ea a supraviețuit atacului dar doctorii spun că „va avea urme toată viață” după ce a suferit răni serioase pe față și pe piept, scrie Libertatea.

Un martor a povestit că mama fetiței a lăsat-o pe aceasta să se aproprie prea mult de plasa de siguranță și să fluture un steag, potrivit Daily Mail.

Leul a reacționat și a apucat-o pe fetiță cu laba, trăgând-o în interiorul arenei. Animalul și-a băgat colții în capul micuței care a fost salvată, în cele din urmă, de personalul circului.

Deși în multe țări s-a interzis folosirea animalelor în reprezentații ale circului, leii continuă să fie folosiți în Rusia. România a devenit pe data de 13 iunie 2017 cea de-a 25-a țară din Europa care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri.