ppUn avion de pasageri s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. 189 de pasageri şi membri ai echipajului erau la bord. Nu se ştie la această oră dacă sunt supravieţuitori.

Potrivit Digi24, pilotul aeronavei a cerut să revină pe aeroportul din Jakarta, cu puţin înainte să se întrerupă contactul cu controlul aerian, către ora locală 6.30 (1.30, ora României). Avionul se îndrepta către Pangkal Pinang, un oraş situat pe Insula Bangka, în largul Insulei Sumatra.

„Avionul s-a prăbuşit în apă”, a declarat pentru AFP Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al agenţiei însărcinate cu căutările. „Avionul a cerut să revină la bază înainte să dispară de pe radare”, a adăugat el.

CEO-ul companiei Lion Air a declarat că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. Edward Sirait le-a declarat reporterilor că avionul a fost avizat pentru a zbura, „potrivit procedurilor”, însă nu a precizat despre ce defecțiune tehnică este vorba.

„Avionul a zburat înainte de la Denpasar spre Jakarta. Au fost informații despre o defecțiune tehnică, dar aceasta a fost rezolvată conform procedurilor”, a declarat Sirait.

Agenția de Căutare și Salvare din Indonezia a dat un comunicat oficial în care spune că motivul pentru care avionul s-a prăbușit nu este deocamdată cunoscut.

Potrivit departamentului de finanțe din Indonezia, 20 de persoane dintre cele aflate la bordul avionului prăbușit erau oficiali indonezieni.

Echipajele de căutare și salvare au găsit în apă resturi ale epavei și bunuri personale ale pasagerilor, printre care telefoane mobile, genți, haine, buletine și permise de conducere.