Pagina de Facebook Seismic Center – Predictie si alerta cutremur a anunțat pe 15 august 2018 că în jurula datei de 28 octombrie va avea loc un cutremur de peste 5,2 pe Richter în România:

”Ca și opinie personală un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil să apară în jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineințeles mai este mult timp până atunci și abia înaintea intervalului vom ști ce procentaj este, dar este bine ca lumea să fie pregatită tot timpul inclusiv cei de la situații de urgențe în jurul datei de 28 octombrie și să comunice cu instituțiile de cercetare ale statului în caz că apar semnale că ar fi posibil acest lucru. Publicat astazi, 15 august 2018”.

Un cutremur de 5,8 de grade a avut în România în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de trecerea la ora de iarnă, la ora 3.38, anunță Institutul de Fizică a Pământului. Cutremurul, raportat inițial la magnitudinea de 5,7, s-a resimțit la București și în alte orașe. Nu există la această ora informații despre eventuale pagube sau victime. Seismul a fost urmat de o replică de 3,1 (detalii aici).

Sursa: g4media.ro