Servicuul de Spionaj Militar al Rusiei, cunoscut ca și GRU, s-a pomenit în centrul unui noi scandal. De această dată este vorba despre personale ale copiilor spionilor.

Jurnalistul rus Serghei Kanev susține că pentru a-i proteja, GRU a decis să adauge câte 100 de ani la vârsta reală a copiilor agenților GRU, notează svoboda.org.

Jurnalistul face referire la datele Fondului de pensii. Kanev spune că în anul 2010, Anatolii Cepiga cunoscut în Marea Britanie ca și Ruslan Boșirov a avut viză de reședință pe strada Mareșalul Beriuzov acolo unde este un cămin al GRU. Anume la această adresa au fost înregistrați 56 de copii care se presupune că sunt copii ai colaboratorilor GRU.

În actele acestor copii a apărut date de naștere de acum 100 de ani, astfel cei născuți în 2005 a fost trecut anul 1905, cei din 2010 au fost trecuți cu anul 1910 și așa mai departe.

Potrivit jurnalistului, astfel au fost secretizate datele a altor 47 de copii ale agenților GRU dintr-un alt cămin al Spionajului militar rus.

Anterior Serghei Konev a declarat că atacatorul din Salisbury, Cepiga-Boșirov a fost decorat cu distincția Erou al Rusiei datorită evacuării fostului președinte ucrainean Victor Ianukovici.