O vizită de lucru a fost efectuată astăzi, 26 octombrie curent, de către Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic în s. Gura Bâcului din Anenii Noi, după vizita Cabinetului de Miniștri la o ședință comună cu administrația publică locală.

Doamna Lesnic a vizitat personal podul care unește satele Gura Bâcului și Bâcioc și s-a documentat cu pregătirile pentru sezonul rece a pacificatorilor.

În cadrul Primăriei localității, Vicepremierul a avut o discuție prietenoasă cu localnicii, reprezentanții structurilor desconcentrate și colectarea propunerilor și problemelor cu care se confruntă cetățenii.

În discuție cu localnicii din sat, s-a convenit că proiectele destinate localităților din Zona de Securitate, precum este și cazul satului Gura Bâcului, din alocațiile financiare disponibile prin programul activităților de reintegrare pentru anul 2018 sunt binevenite.

Astfel, astăzi, 26 octombrie curent, este finalizat și dat în exploatare proiectul privind extinderea sistemului de iluminare stradală din satul Gura Bâcului, în valoare de circa 460 mii lei, soluționând o problemă actuală. Acest proiect este finanțat din alocațiile fondului de reintegrare.

Printre problemele abordate cu sătenii sunt cele ce vizează sistemul de educație, asistență primară, atragerea investițiilor, inclusiv și importanța Conacului/Moșiei Drăgălina. O vizită în acest sens a fost efectuată la fața locului.

La fel, populația satului Gura Bâcului s-a interesat de reformele Guvernului, soluționarea problemei cantității și calității apei, precum și au împărtășit lecțiile învățate (,,Acces pentru succes"), precum și istoria Muzeului satului.

Unele probleme menționate în cadrul ședinței au fost soluționate pe loc, iar alte aspecte au fost soluționate prin explicații și precizări în timpul discuției.

Dialogul dintre administrația publică centrală și locală s-a desfășurat într-un mod constructiv în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă populația.