Seria neagră a coletelor cu bombe artizanale adresate unor personalităţi anti-Trump a continuat vineri, cei vizaţi fiind un senator democrat şi fostul director al comunităţii americane de informaţii. Un suspect a fost arestat în legătură cu aceste incidente, care survin cu câteva zile înainte de alegerile de la mijloc de mandat.

FBI a anunţat pe Twitter că a identificat 11 colete până acum, ultimul fiind găsit în Florida şi vizându-l pe senatorul Cory Booker. Senatorul din New Jersey face parte printre democraţii consideraţi drept potenţiali candidaţi la scrutinul prezidenţial american din 2020, notează AFP. Pe de altă parte, FBI nu a confirmat încă informaţiile legate de al 12-lea colet suspect, divulgate de CNN.

Potrivit CNN, acest colet a fost trimis la sediul său din New York şi l-a vizat pe James Clapper, care apare frecvent în emisiuni ale acestui post de televiziune. Poliţia din New York a confirmat însă că a intervenit la o alertă legată de un colet suspect la postul CNN, dar nu a făcut nicio referire la Clapper. Fostul director al serviciilor secrete americane a calificat aceste incidente drept un act de „terorism intern“. CNN a mai primit un colet cu o bombă artizanală miercuri, fiind destinat fostului director al CIA John Brennan, notează AFP.

FBI a deschis o anchetă şi întreprinde investigaţii la nivel naţional pentru a identifica autorul sau autorii acestei acţiuni. Potrivit The Huffington Post, un suspect a fost arestat vineri în apropiere de Miami, statul Florida. Un anunţ în acest sens a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Justiţiei. Primul care a primit un colet cu o bombă artizanală este multimiliardarul George Soros.

Au urmat, printre alţii, fostul preşedinte american Barack Obama, fostul său vicepreşedinte Joe Biden, fosta secretară de Stat Hillary Clinton, actorul Robert de Niro, fostul secretar al Justiţiei Eric Holder şi aleasa democrată de California Maxine Waters. În timp ce poliţia desfăşoară ancheta, susţinătorii şi criticii preşedintelui american Donald Trump se acuză reciproc pe reţele de socializare în legătură cu aceste incidente.

Sursa: adevărul.ro