De obicei, cei certați cu legea care ajung după gratii încearcă să evadeze de acolo. Un hoț cu un tupeu incredibil a făcut traseul invers.

A intrat într-o pușcărie ca să dea o spargere. Și n-a vrut să fure un portofel sau ceva minuscul, ci ditamai mașina, a informat times.ca.za., potrivit Libertatea.

Totul s-a întâmplat în East London, un oraș cu aproape 300.000 de locuitori din Africa de Sud.

Hoțul tupeist a intrat în curtea închisorii Mdantsane cu intenția vădită de a fura mașina unui oficial al respectivei instituții.

Paznicii l-au observat pe camerele de luat vederi și au crezut că e un evadat care voia să fugă cu mașina cât mai repede, mai ales că autostrada e aproape.

Incidentul a avut loc joi, la ora 6.00 dimineața.  După ce paznicii au activat alarma, hoțul tupeist a fost imediat prins. Și n-a mai fost lăsat să plece, fiindcă i s-a găsit imediat „cazare”. Proprietarul mașinii a depus o plângere împotriva sa și acesta va fi judecat.

„Gărzile l-au urmărit pe om, crezând că este un prizonier care a scăpat. Totuși, după numărarea prizonierilor și obținerea unui număr complet, am realizat că suspectul a fost un intrus”, a spus Nobuntu Gantana, purtătoarea de cuvânt de la pușcărie.

Nimeni nu știe cum a ajuns hoțul în curtea închisorii.