Președintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să viziteze Washingtonul la începutul anului 2019. Declarații în acest sens a făcut consilierul lui Donald Trump pe probleme de apărare națională, John Bolton, care tocmai a revenit de la Moscova, scrie currenttime.tv.

Bolton a discutat cu Putin ca cea mai apropiată întâlnire între cei doi lideri să aibă loc la 11 noiembrie, la Paris, unde vor avea loc ceremonii dedicate încheierii Primului Război Mondial.

Bineînțeles, este util să avem întâlniri directe cu președintele SUA, inclusiv la evenimente internaționale, așa cum va fi vizita noastră la Paris”, a spus Putin.

Kremlinul nu a confirmat încă vizita lui Putin la Washington, însă a subliniat că acest subiect ar fi fost discutat de către John Bolton cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev, și cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Bolton a specificat că relațiile dintre Rusia și SUA s-ar putea încălzi dacă ambele părți vor pune pe tapet interesele naționale ale fiecărei părți. Consilierul lui Trump a mai adăugat că, uneori, pare că imposibil să fie atinse compromisuri;  cu toate acestea, în urma dialogului, se conturează poziții comune.

Anterior, Trump spunea că nu se va întâlni cu Putin până când procurorul special Robert Muller nu va finaliza ancheta în cazul implicării Rusiei în alegerile americane.