Spionii chinezi și ruși ascultă regulat discuțiile pe care președintele Donald Trump le poartă pe iPhon.

Despre aceasta scrie The New York Times, care citează surse din seviciile secrete americane. Potrivit sursei, spionajul chinez a încercat să înțeleagă modul de gândire a lui Trump pentru a putea argumenta poziția în ceea ce privește relațiile dintre SUA și China.

Chinezii au mai încercat să ajungă la persoane care ar avea influență asupra liderului de la Casa Albă. Printre aceste persoane s-au număra și directorul Blackstone Group, Stephen A. Schwarzman. Acesta ar avea investiții în China.

Serviciile rusești îl ascultă pe Donald Trump pentru a testa simpatia liderului de la Casa Albă pentru colegul său rus, Vladimir Putin.

Serviciile secrete americane l-au îndemnat pe Donald Trump să nu mai folosească telefonul său personal, neprotejat, pentru convorbiri private, acesta însă a ignorat recomandările agenților.

Surse de la Casa Albă au confirmat, pentru NYT, că președintele îşi folosește iPhone-ul pentru discuții private. Cei din anturajul său speră că Trump nu discută cu prietenii săi informații secrete.