Guvernatorul statului american Indiana, Eric Holcomb, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. Guvernatorul Eric Holcomb a proclamat, cu această ocazie, ziua de 1 decembrie 2018, drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor în statul Indiana.

În document sunt menționate legăturile strânse dintre România și Statele Unite, ambele țări “împărtășind o prietenie adâncă și de lungă durată și un angajamentul comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către guvernatorul statului Indiana, Eric Holcomb, subliniind recunoștința țării noastre față de sprijinul acordat de președintele Woodrow Wilson în urmă cu o sută de ani pentru realizarea Marii Uniri.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Indiana este cel de al treisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

 

Statul Indiana a devenit, în decembrie 1816, cel de al nouăsprezecelea stat american. Capitala statului este la Indianapolis, oraș cunoscut pentru circuitul auto Indianapolis Motor Speedway unde are loc Indianapolis 500, cea mai celebră cursă auto din lume.

Principalii factori de coeziune comunitară a românilor din statul Indiana sunt reprezentaţi de Consulatul Onorific din Indianapolis și Societatea Românească din Indiana Vlad The Impaler “Dracula”.