Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat marți la tribuna Parlamentului European unde a susținut, într-o alocuțiune urmată de o dezbatere cu membrii legislativului de la Strasbourg, viziunea României privind viitorul Europei, scrie Calea Europeană.

Iohannis a devenit astfel cel de-al unsprezecelea șef de stat sau de guvern care dezbate viitorul Europei cu deputații europeni.

„Eu sper că viitorul nostru împreună ne va arăta, de asemenea, că Europa are o singură inimă, care bate prin noi toți, care ne unește de la Est la Vest, și de la Nord la Sud, care face ca cetățenii noștri să se identifice și să se definească în mod natural ca europeni”, a subliniat Klaus Iohannis, în cadrul unui discurs privind viitorul Europei susținut în fața plenului reunit al Parlamentului European.

Șeful statului român a pledat pentru o ”Uniune care nu lasă în urmă niciun stat și niciun cetățean european”.

”O Uniune puternică nu trebuie realizată în detrimientul unității. O Europă cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice nu pot reprezenta o soluție în măsura în care dorim menținerea caracterului unitar și indivizibil al Uniunii Europene care îi conferă valaore și credibilitate în relația sa cu restul lumii”, a punctat Iohannis.