Premierul rus, Dmitrii Medvedev spune că sancțiunile contra Rusiei nu sunt o problemă de „viață sau de moarte” deoarece URSS a trăit sub sancțiuni zeci de ani.

Dmitrii a făcut aceste declarații după întâlnirea cu omologul său belgian Charles Michel, notează lenta.ru.

„Nu noi am introdus primii aceste sancțiuni și nu noi le vom opri”, a spus Medvedev. Potrivit acestuia, URSS s-a aflat zeci de ani sub sancțiuni și nu s-a întâmplat nimic.

Premierul de la Moscova consideră că ridicarea sancțiunilor ar fi o acțiune convenabilă tuturor părților, doar că Rusia nu va face nimic în acest sens.

„Dacă partenerii noștri europeni își doresc acest lucru atunci să vină cu o asmenea inițiativă, dacă nu, atunci noi vom trăi mai departe cu sancțiuni”, a explicat Medvedev.

Fostul președinte rus consideră că sancțiunile nu aduc beneficii nimănui, acestea încetinează dezvoltarea atât a Rusiei cât și a Europei. Potrivit premierului rus, pierderile UE în urma sancțiunilor se ridică la 100 de miliarde de euro.

Dmitrii Medvedev a remarcat că relațiile dintre Moscova și Bruxelles degradează pe zi ce trece, în ultimii ani nu mai există contacte între Comisia Europeană și Guvernul rus, la fel ca și summituri la nivel înalt. Potrivit lui Medvedev, aceasta „nu va aduce la nimci bun”.

Amintim că reprezentantul special al președintelui american pentru Ucraina Kurt Volker a declarat că SUA intenționează să impună noi sancțiuni contra Rusiei lunar, sau cel târziu o dată la două luni.

SUA și Occidentul au impus sancțiuni contra Rusiei după anexarea Crimeii în primăvara lui 2014. Ulterior au fost impuse sancțiuni pentru declanșarea conflictului din Donbas. Următorul pachet de sancțiuni au vizat implicarea Rusiei în alegerile din SUA.

Ultimul pachet de sancțiuni au vizat atacul chimic din Salisbury.