Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii, Kirill s-a arătat îngrijorat de dependența tinerilor ruși de gadgeturi. Capul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că acestea ar utea avea efect negativ asupra viitorului tinerilor și a țării.

„Folosirea excesivă a jocurilor și navigării în aceste gadgeturi este o mare greșeală a părinților și o mare provocare pentru țară. Dacă următoarea generație va fi educată în spiritul acumulării de satisfacții, atunci noi vom avea mult de pierdut”, a spus Patriarhul Kirill, citat de Interfax.

Capul Bisericii Ortodox Ruse a declarat că dacă un copil primește satisfacție permanent atunci i se dezvoltă o înclinație spre a primi mereu plăcere.

Patriahul Kirill a menționat că trebuie trase concluzii din trecut și că înaintașii rușilor nu ar fi obținut nimic dacă erau orientați spre a primi satisfacție și nu spre performanțe.

„Capacitatea oamenilor de a atinge performanțe contravine dorinței de a primi satisfacții. Se pare ce poate fi rău dacă un copil stă în gadgetul său? Dar vă spun că este un sindrom foarte periculos”, a adăugat Patriarhul rus.