Unul dintre cei mai vocali lustruitori de imagine ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, a declarat că trebuie ridicat moratoriul la pedeapsa capitală pentru a reveni la practica din perioada sovietică.

Declarații în acest sens Soloviov a facut în timpul unei emisiuni la postul de radio Vesti FM.

„De mult era necesară reintroducerea pedepsei capitale”, a spus Vladimir Soloviov, când a fost întrebat despre atacul din orășelul Kerci din Crimeea.

Soloviov a mai spus că revenirea la pedeapsa capitală trebuie să fie precedată de schimbări majore în sistemul de justiție rusesc. În același timp, propagandistul Kremlinului a subliniat că pentru a consimţi la acest pas, Rusia trebuie să iasă din Consiliul Europei și să încheie „toate aceste jocuri”.

Moratoriul privind pedeapsa capitală în Rusia a fost impus în anul 1997, printr-un decret al fostului președinte Boris Elțin. Documentul prevedea că țara va reveni la această practică doar după ce sistemul de justiție va fi reformat și vor fi introduse instanțe cu jurați.

Amintim că, miercuri, un student al unui colegiu din Cherci a venit la școală cu un obiect exploziv și înarmat. În urma atacului, 21 de persoane au fost ucise, iar altele 50 au fost rănite.