O adolescentă, elevă la Da Vinci Charter Academy din California, a făcut fursecuri în care a pus cenușa bunicului său și le-a oferit unor colegi de clasă.

Incidentul care s-a petrecut pe 4 octombrie este cercetat de poliție. Fursecul cu resturile umane a fost mâncat de către nouă colegi ai fetei, potrivit ndtv.com, scrie Libertatea.

Se pare că unii dintre colegi știau ce mănâncă, în timp ce alții au mâncat fursecuri fără să știe de existența macabrului ingredient și au fost oripilați când au aflat adevărul, spune locotenentul Paul Doroshov.

Unul dintre studenți a declarat pentru o televiziune locală că o colegă i-a oferit un fursec și i-a spus că acesta conține un „ingredient special”. Băiatul a crezut că este vorba de canabis, dar fata i-a spus că este vorba despre cenușa bunicului.

El a încercat biscuitele care avea un gust obișnuit, dar avea „mici granule pe care le crănțăneai între dinți, ca niște mici fire de nisip”.

Autoritățile nu au luat încă nicio măsură împotriva fetei, încercând deocamdată să stabilească cum să încadreze juridic fapta ei.