Serviciul Twitter a dezvăluit o arhivă de 10 milioane de tweet-uri și alte materiale despre care susține că reprezintă rezultatul muncii serviciilor de informații ruse și iraniene, transmite Reuters.

În acest sens, administrația rețelei sociale a scos la iveală informația despre existența a circa 4.000 de conturi legate de ”Agenția de Cercetare pentru Internet” din St. Petersburg (Rusia), cunoscută drept ”fabrica de troli”, pe care autoritățile americane au acuzat-o anterior de amestec în alegeri, scrie paginaderusia.ro.

Compania este condusă de omul de afaceri Evgheni Prigojin, un confident al lui Vladimir Putin.

Twitter explică că a dezvăluit aceste informații pentru a ajuta pe toți cei implicați în cercetare în domeniul rețelelor sociale.

La începutul lunii septembrie, managerii de vârf ai Facebook și Twitter au declarat la audierile din  Senatul SUA despre măsurile pe care giganții de internet le iau împotriva atacurilor străine asupra democrației americane.

Senatorii au declarat atunci că giganții de Internet nu au reușit să elimine riscul de amestec în sistemul politic american și au acuzat Moscova de continuarea intervenției electorale, menționând că țări precum Iranul se alătură acesteia.