Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean și-a dat demisia. Pașinean și-a depus mandatul pentru ca să poată fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Anunțul a fost făcut în direct la Postul Public de Televiziune de la Erevan, notează tvrain.ru.

„Scopul demisiei mele este să ducem până la capăt revoluția și să redăm puterea poporului”, a declarat Pașinean.

Împreună cu Pașienan în demisie pleacă toți miniștri, aceștia însă nu-și vor părăsi birourile urmând a fi interimari până la desemnarea noului Guvern.

Nikol Pașinean a menționat că majoritatea parlamentară l-a asigurat că nu va înainta un alt candidat pentru funcția de prim-ministru. Astfel dacă din două tentative nu va fi ales un nou premier, Parlamentul va fi dizolvat și vor fi organizate alegeri anticipate. Analiștii spun că acestea ar putea avea loc la 9 decembrie.

Pașinean ar putea reveni în fotoliul de premier dacă partidul său „Contractul Social” va lua cele mai multe voturi la viitoarele alegeri. Nikol Pașinean a preluat conducerea protestelor din luna aprilie care au dus la demisia fostului președinte Serj Sargsean din funcția de prim-ministru.

După venirea la putere, Pașinean a demis mai mulți miniștri și guvernatori propuși de majoritatea parlamentară. Justiția armeană a deschis mai multe dosare penale pe foști oficiali printre care și fratele lui Serj Sargsean.