Donald Trump nu a formulat „nicio acuzaţie directă” împotriva lui Vladimir Putin, a asigurat luni Kremlinul, după ce preşedintele SUA a apreciat în ajun într-un interviu că omologul său rus a fost „probabil” implicat în unele cazuri de otrăvire, cel mai recent a fostului agent rus Serghei Skripal, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american nu a avansat nicio acuzaţie directă”, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Pur şi simplu nu poate exista o acuzaţie care să-l vizeze pe preşedintele rus şi să fie susţinută de argumente sau dovezi”, a insistat el.

ppÎntrebat într-un interviu acordat canalului CBS dacă este „de acord că Vladimir Putin este implicat în asasinate şi otrăviri”, Donald Trump a răspuns: „Probabil că este”.

 

 

Rusia a fost acuzată de Marea Britanie că s-a aflat în spatele otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia cu un puternic agent neurotoxic, la 4 martie, la Salisbury. Londra, potrivit căreia a fost implicat serviciul rus de informaţii militare GRU, a lansat un mandat de arestare european împotriva a doi ruşi bănuiţi că au comis atacul asupra lui Skripal.

La începutul lui septembrie, autorităţile britanice l-au făcut direct responsabil pe preşedintele rus în legătură cu acest caz. În ce o priveşte, Moscova a denunţat „acuzaţii inadmisibile”, respingând orice implicare.

„Rusia nu a avut, nu are şi nu poate avea nimic de-a face cu astfel de acuzaţii”, a insistat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului.