Generalul olandez Jeff Mac Mootry a declarat că Rusia a demonstrat un interes sporit pentru exercițiile militare desfășurate după Cercul Polar de Olanda și Marea Britanie

Mac Mootry a subliniat că aviația militară rusă s-a comportat provocator în timpul acestor antrenamentelor britanico-olandeze, scrie The Telegraph.

Generalul a menționat că în timpul exercițiilor militare care au avut și lansare de rachete, marina și aviația militară rusă a fost în imediata apropiere de locul desfășurării și într-un număr mult mai mare decât era acum 10 ani.

Ei se comportă astfel încât poți înțelege că ei își doresc să fie văzuți să se știe că ei sunt aproape”, a menționat Mac Mootry.

Generalul olandez a mai adăugat că avioanele militare ruse se apropie la o distanță oarte mică de navele NATO. „Aceste acțiuni pot fi calificate ca fiind provocatoare”, a mai spus generalul.

Anterior, ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson a declarat că în ultima perioadă s-a intensificat activitatea submarinelor rusești în Oceanul Arctic.

Anterior ministrul Apărării al Olandei, Ank Bijleveld a declarat că Amsterdamul se află în război cibernetic cu Moscova.