Pretinsa armată a regimului separatist din stânga Nistrului are în dotare lansatorul BM 21- Grad, cu rachete de 122 de mm.

Imagini cu noile mașini din dotarea separatiștilor au fost publicate de rg.ru. Sursa citată notează că în lume există cel mult 30 de astfel de mașini care pot fi montate atât pe roți de cauciuc, cât și pe șenile.

Noile mașini au în dotare patru blocuri cu 12 rachete. Astfel, mașina poate lansa 48 de rachete instantaneu: nu 40 ca modelele mai vechi.

Mașinăria militară din Transnistria este amplasată pe un camion Kamaz 4310. Distanța maximă la care pot ajunge rachetele este de 20 de km.

Aceste mașini au fost prezentate prima dată pe 2 septembrie cu ocazia așa-numitei zile a Independenței Transnistriei.

Noua mașină militară este prezentată ca și tehnică produsă de industria militară transnistreană. Totuși este greu de imaginat cum a putut regimul separatist să dezvolte un sistem de lansare de rachete similar cu cel care există în Federația Rusă. Amintim că, în 2014, Ucraina a denunțat Acordul care permitea trupelor ruse din Transnistria să se deplaseze pe teritoriul său. Atunci Rusia s-a plâns că nu mai poate să-și asigure trupele de ocupație din Transnistria cu tehnică și alte necesități.