Incidentul terifiant a avut loc săptămâna trecută! Consulul general al României la Sankt Petersburg, Gheorghe Pahonea, a fost victima unui jaf petrecut chiar în sediul unei instituţii publice, mai precis reprezentanţa Ministerului rus de Externe la Sankt Petersburg, unde a participat la un eveniment.

Un alt diplomat străin a rămas şi el fără mai multe cărţi de credit. Cazul este instrumentat de poliţie, scrie Știri pe Surse.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, pe 24 noiembrie, cu ocazia unei acţiuni organizate la reprezentanţa Ministerului rus de Externe de la Sankt Petersburg.

Unii invitaţi şi-au lăsat lucrurile la garderobă, mai ales că era vorba de o instituţie publică, deci cu un anumit statut şi, evident, ar fi trebuit să fie păzită. Nu oricine este invitat la un asemenea eveniment. În aceste condiţii, nici nu se putea pune problema că acolo ar fi fost un hoţ.

La finalul acţiunii, consulul general al României la Sankt Petersburg şi-a dat seama că îi dispăruse geanta pe care o lăsase la garderobă. Nu avea în ea nici documente secrete, nici bani, ci doar documentele pe care oricine le poartă asupra sa când iese în oraş.

Gheorghe Pahonea avea paşaportul diplomatic, legitimaţia consulară şi carnetul de conducere. Consulul român nu a fost, însă, singura victimă! Alte două persoane importante au fost deposedate de bunuri. Un alt diplomat străin a rămas fără mai multe carduri de credit, iar o salariată a Muzeului Ermitaj a rămas fără banii pe care îi primise ca salariu în ziua respectivă.

Poliţia a făcut investigaţii, însă hoţul nu a fost prins până acum.