Președintele american, Donald Trump a criticat din nou Germania pentru politica sa energetică. Liderul de la Casa Albă a îndemnat Berlinul să urmeze exemplul Varșoviei și să nu devină dependentă de resursele energetice rusești.

Donald Trump a menționat că SUA este împotriva gazoductului Nord Stream 2 și a menționat că Washingtonul își rezervă dreptul de a aplica sancțiuni contra companiilor care vor participa în acest proiect, notează Reuters.

Amintim că anterior președintele Asociației Industriașilor germani (BDI), Dieter Kempf a declarat că Germania nu va ceda presiunilor venite din partea Statelor Unite ale Americii care îndeamnă să se renunțe la gazoductul Nord Stream 2.

Gazoductul Nord Stream 2 va avea o lungime de 1200 de km, va trece pe la fundul Mării Baltice și va avea o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi pe an. Contra construirii acestui gazoduct s-au pronunţat Polonia, țările baltice, Ucraina și Danemarca. Aceste țări avertizează că astfel Kremlinul încearcă să dezbine Uniunea Europeană și să pună presiune asupra zonei sale de sud-est.