Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin spune că Rusia va folosi zona Zakarpatia pentru a destabiliza situația prin intermediul minorității maghiare din această regiune folosind tehnologii ale războiului hibrid.

Șeful diplomației de la Kiev a subliniat că zona Transcarpatia este una de risc mai ales după ce în presă au apărut imagini cu persoane care primesc pe ascuns pașapoarte maghiare la consulatul Ungariei, notează strana.ua.

Klimkin a subliniat că autoritățile de la Kiev trebuie să intervină rapid și să propună proiecte reale pentru a contracara intențiile unor factori externi. Ministrul a subliniat că Ucraina trebuie să-și desemneze principiile de acțiune în relația cu minoritățile etnice.

Pavel Klimkin a mai spus că Rusia ar putea folosi drept masă de manevră nu doar minoritatea maghiară din regiune, dar și pe cea românească și bulgară.

Știm foarte bine cum acționează Rusia printre minoritatea românească și cea bulgară. Moscova își va intensifica acțiunile hibride pentru destabilizarea situației”, a menționeat Pavel Klimkin.

ppAmintim că anterior ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a menționat că autoritățile de la Kiev ar putea să-l expulzeze pe consulul ungur după ce pe Internet au apărut imagini cu persoane care primesc pașapoarte maghiare la Consulatul acestei țări.

Budapesta a menționat la rândul său că este gata să expulzeze consulul ucrainean acreditat în Ungaria.