Ministrul român al Educației Naționale, Valentin Popa, se află din nou în centrul unui scandal imens la nivel național.

Toate presa națională și televiziunile generaliste și de știri de peste Prut au povestit cum în noaptea de joi spre vineri mașina în care se afla Valentin Popa a fost urmărită în trafic de polițiști pentru că nu a oprit la semnalul regulamentar, scrie Știri Suceava.

Valentin Popa revenise în București de la Lisabona și a fost preluat de la aeroport de șoferul personal de la minister. În jurul orei 1.00, un aparat radar montat pe o mașină neinscripționată a suprins mașina în care se afla ministrul Educației circulând cu 88 de km/h, într-o zonă cu limită de 50 km/h.

Un polițist a efectuat semnal regulamentar pentru oprirea mașinii ministrului, dar șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

Mașina ministrului a fost urmărită aproximativ un kilometru, cu semnalele acustice și luminoase în funcție, și a fost blocată în trafic pe Podul Basarab. Mașina Poliției a depășit mașina ministrului prin partea dreaptă, i-a tăiat calea și a obligat șoferul să oprească.

Șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.450 de lei  și i-a fost reținut permisul de conducere, a precizat Poliția Română.

Şoferul şi-a cerut scuze poliţiştilor şi a spus că cel pe care îl conducea, respectiv ministrul Educaţiei, nu i-a permis să oprească. Aceasta i-ar fi spus să nu oprească pentru nişte "tablagii"informează Realitatea.net.

La solicitarea Realitatea TV, Valentin Popa a afirmat că maşina de poliţie nu era înscripţionată şi din acest motiv nu ar fi oprit.