Preşedintele american, Donald Trump, nu va avea succes în confruntarea sa cu Iranul, la fel cum a eşuat şi Saddam Hussein, a afirmat preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, făcând referire la războiul dintre Iran şi Irak. Rouhani a promis că Teheranul nu va renunţa la rachetele sale balistice, scrie Reuters.

Relaţiile dintre SUA şi Iran sunt tensionate după ce Trump a retras Statele Unite din acordul nuclear din 2015 şi a reimpus sancţiuni asupra Teheranului. Iranul a sugerat în ultimele săptămâni că ar putea lua măsuri militare în Golf pentru a bloca exporturile de petrol ale altor ţări drept răspuns la sancţiunile impuse de SUA.

„Acelaşi lucru se va întâmpla cu Trump. America va avea aceeaşi soartă ca Saddam Hussein”, a declarat Rouhani într-un discurs difuzat în timp real de televiziunea de stat. „Iranul nu îşi va abandona armele de apărare... inclusiv rachetele care deranjează atât de tare America”, a adăugat el. Sâmbătă, la Teheran, a avut loc parada militară anuală iar presa de stat a informat că la eveniment au participat 600 de nave în exerciţiile maritime, la o zi după ce Iranul a organizat exerciţii militare aeriene.