Ministerul Apărării de la Moscova se pare că s-a făcut de râs cu pretinsele dovezi potrivit cărora zborul MH 17 a fost doborât de o rachetă BUK ucraineană.

Jurnaliștii de la  Novayagazeta au descoperit erori în documentele prezentate de Ministerul rus al Apărării. Jurnaliștii ruși au descoperit neconcordanțe în datele prezentate în documente, dar și o cifră 2 care în diferite locuri este scrisă diferit.

Luni, Ministerul Apărării de la Moscova a prezentat un document restabilit despre o rachetă BUK a cărui motor avea numărul 869032. Această rachetă a doborât avionul Boeing 777 deasupra Donețkului în vara lui 2014, potrivit Echipei de Anchetă internațională (JIT).

 

O rachetă cu acest motor a fost asamblată la 24 decembrie 1986 și a primit numărul de serie 8868720, iar la 29 decembrie a fost repartizată în baza militară 20/152 din fosta Republică Sovietică Socialistă Ucraineană. În document se menționează toate aceste date, doar că data la care a fost întocmit actul este 14 ianuarie 1986. Altfel spus, actul despre producerea rachetei a apărut cu aproape un an înainte să apară racheta propriu-zisă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un alt lucru care stârnește curiozitatea este cifra 2 din document, în diferite locuri aceasta este scrisă diferit. De asemenea, jurnaliștii ruși susțin că în diferite locuri ultimele două cifre din document sunt scrise cu cerneală diferită.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amintim că luni,17 septembrie, Ministerul Apărării al Rusiei a organizat o conferință de presă la care a negat implicarea armatei ruse în doborârea avionului malaiezian „Boeing”, ce efectua zborul MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur, pe 17 iulie 2014.