Londra a taxat tentativa de disculpare a celor doi ruşi acuzaţi că au pus la calea asasinarea lui Serghei şi Iulia Skripal. Ultima dată când am auzit de ruşi plecaţi în concediu, a fost declanşat războiul în Donbas, a remarcat ironic ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, într-o notă publicată pe Twitter.

„Ultima oară când militarii ruși au anunțat că sunt în concediu, ei au invadat Ucraina în 2014. Cred că este timpul să oprim televiziunile de propagandă pline de fake news, lumea s-a prins de politica Rusiei”, a scris Jeremy Hunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei doi învinuți de atentatul asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal, Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov, au acordat un interviu postului de propagandă Russia Today. Ei au susţinut au spus că au mers în Anglia ca turiști, iar la Salisbury - pentru a vizita renumita catedrală din localitate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că autoritățile i-au găsit pe cei doi bărbați acuzați de tentativa de asasinat asupra lui Serghei și a Iulia Skripal. Liderul de la Kremlin însă nu vede nimic criminal în acțiunile lui Petrov și Boshirov în Anglia.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.