Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov au acordat un interviu postului de propagandă rusesc Russia Today. Cei doi bărbați, care sunt acuzați de tentativă de asasinat asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal, spun că au mers în Marea Britanie pentru distracție, iar la Salisbury au fost pentru a vizita Catedrala din localitate.

„Am mers la Londra și Salisbury, dar aceasta nu a fost o vizită de afaceri, am mers să vizităm acest oraș deoarece prietenii ne-au recomandat de mai mult timp”, au spus Petrov și Boshirov.

Ruslan Boshirov, susține că se aflau în Marea Britanie pentru a vizita o Catedrala Salisbury. „Există această catedrală faimoasă în Salisbury; faimoasă nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Este renumită pentru turnul ei înalt de 123 de metri și pentru ceasul ei”, a precizat el.

Cei doi bărbați nu exclud că ar fi putut trece pe lângă casa lui Serghei Skripal. Petrov și Boshirov au declarat că numele prezentate de organele de anchetă britanice sunt adevăratele lor nume și că acest scandal le-a schimbat viața.

Cei doi suspecți spun că „bărbații adevărați” nu poartă sticluțe cu parfum pentru femei și resping și ipoteza că ar fi colaboratori ai GRU.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că autoritățile i-au găsit pe cei doi bărbați acuzați de tentativa de asasinat asupra lui Serghei și a Iulia Skripal. Liderul de la Kremlin însă nu vede nimic criminal în acțiunile lui Petrov și Boshirov în Anglia.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.

Moscova a transmis miercuri că nu ştie cine sunt cei doi cetăţeni ruşi împotriva cărora poliţia britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia.