Președintele american, Donald Trump a semnat pachetul de lege care presupune impunerea sancțiunilor contra tuturor străinilor care vor încerca să se implice în alegerile din SUA.

Decizia de a impune sancțiuni va fi luată de Administrația de la Casa Albă în baza rapoartelor prezentate de serviciile secrete, notează Reuters.

Sub incidența noilor sancțiuni pot intra persoanele fizice, juridice, companii sau funcționari străini, care vor întreprinde acțiuni menite să submineze sistemul de organizare a alegerilor, sau vor încerca să influențeze opinia publică americană prin intermediul propagandei online.

„Administrația (nr. Trump) tinde să stabilească noi reguli în asigurarea securității cibernetice. Acesta este un prim pas în stabilirea granițelor și a stabilirii poziției noastre față de acest subiect”, susțin cei de la Casa Albă.

Amintim că în SUA are loc o anchetă privind implicarea Rusiei în scrutinul prezidențial din 2016.

Companiile Facebook și Twitter au recunoscut că în 2015-2016, useri din Rusia au folosit platformele lor pentru a influența opinia publică americană în favoarea lui Donald Trump și pentru a o discredita pe Hillary Clinton.