Nepoata lui Serghei Skripal, Viktoria, spune că îi cunoaște pe Alexandr Petrov și pe Ruslan Boshirov, care sunt învinuiți de tentativă de asasinat asupra rudei sale și zice că cei doi sunt oameni simpli.

Din sursele mele știu că sunt oameni simpli. Activitatea lui Alexandr Petrov nu este legată de stat”, a spus Viktoria Skripal. Aceasta a adăugat că rudele sale (nr. Serghei și Iulia) ca și cei doi (nr. Petrov și Boshirov) sunt șocați de toate acuzațiile și informațiile care au apărut în ultima perioadă, notează meduza.io.

Nepoata lui Serghei Skripal a mai adăugat că nu crede în versiunea autorităților britanice și că persoana din poză care este dată drept Alexandr Petrov nici nu seamănă cu adevăratul Petrov. Aceasta a mai adăugat că în momentul atacului asupra unchiului său, Alexandr Petrov nu era pe teritoriul Marii Britanii.

Viktoria Skripal a fost una dintre principalele figuri ale televiziunilor de propagandă rusești după delanșarea scandalului cu otrăvirea fostului colonel GRU. Viktoria Skripal a declarat în repetate rânduri că nu poate merge să-și viziteze rudele și că nu crede că Rusia stă în spatele atacului de la Salisbury.

Astăzi și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a spus că îi cunoaște pe cei doi și că nu vede în acțiunile lor din Anglia ceva criminal.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.

Moscova a transmis miercuri că nu ştie cine sunt cei doi cetăţeni ruşi împotriva cărora poliţia britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May susține că fostul colonel GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia Yulia au fost otrăviți de persoane care lucrează pentru spionajul militar rus.